Home Seværdigheder Arkitektur Empire State Building

Empire State Building

0
Empire State Building
Empire State building New York
Empire State Building er uden tvivl den mest berømte skyskraber i New York og måske i hele verden. Samtidigt er det én af ​​de mest populære seværdigheder i New York. Beliggende i hjertet af Manhattan, er det et ikonisk symbol på byen.

De altid skiftende lys på bygningen tændes ved mørkets frembrud og viser ved særlige begivenheder en unik lys-sammensætning, men uanset hvilken aften du beskuer dem smukke bygning, er den i særdeleshed et særsyn. Faktisk har den ikoniske skyskraber sit helt eget postnummer - 10118, som bare er endnu et vidnesbyrd om dets popularitet.

Vi har i denne guide forsøgt at samle alt, hvad du får brug for at vide før dit besøg. Så uanset om du bare gerne vil kende mere om bygningen, vil besøge observationsdækket, eller bare søger tips og tricks - så har skal du læse med her.

Hvad er Empire State Building?

Empire State Building blev oprindeligt designet af arkitekten William F. Lamb fra Brooklyn og opført på bare 18 måneder. Den officielle åbning af bygningen fandt sted den 1. maj 1931. Bygningens arkitektoniske stil er "Art Deco" som er gennemgående i hele bygningen, såvel indvendigt som udvendigt. Gå ikke glip af den imponerende lobby beklædt med marmor og en imponerende og overdådig væg-udsmykning. Du finder lobbyen på 34th Street og 5th Avenue. Bemærk dette ikke er indgangen til Observationsposten.

Empire State Building er 381 meter høj og var fra sin åbning i 1931 og helt frem til 1972, den højeste bygning i hele verden.

Åbningstider Empire State Building

Observationsplatformens åbningstider er alle ugens dage fra kl. 8:00 morgen til kl. 2:00 nat. Bemærk at den sidste elevator op, afgår kl. 1:15 om natten. Alle tider er lokal New York-tid. TIP: Sol-opgang og nedgang er helt spektakulært, så tjek evt. dagens tidspunkter for dette, før du planlægger dit besøg. Kommer du tidlig morgen eller sen aften, er der naturligvis kortere ventetid.

Hvor ligger Empire State Building?

Du kan med garanti skimte Empire State Building overalt på Manhatten, men den nøjagtige adresse for Empire State Building er:
5th Avenue mellem 33rd og 34th Streets, Midtown, Manhattan, New York.

Bygningen er centralt beliggende på Manhattan og kun få minutters gåafstand fra Herald Square og stormagasinet Macy's, Times Square, Madison Square Garden og Flatiron-bygningen.

Bemærk: Empire State Building har fået en ny hovedindgang i 2018. Derfor er den nøjagtige adresse nu 20 West 34th St når du vil op i observationsposten.
  Vidste du? Bygningens antenne bliver i gennemsnit ramt af lyn 25 gange om året!

The Empire State Building Observation Deck

Hvert år besøger mere end 3 millioner mennesker Empire State Building og dens to observationsplatforme. Det laveste udkigspost findes på 86. etage og giver et fantistik kig på byen, hele 320 meter over gadeplan. Et fantastisk syn og udsigt over hele New York City. Når vejret er helt klart, kan du se op til 80 km. væk og nyde udsigten hele vejen rundt.

Udkigsposten på 102. etage

Du har også mulighed for at tilkøbe adgang til udkigsposten på 102. etage. Billetterne koster cirka $ 20 ekstra / 125 DKK, oveni den normale billetpris til 86. etage. Du vil oftest finde færre mennesker på 102. etage, da antallet af besøgende er begrænset, men udsigten er stort set det samme.

Billetter til Empire State Building

Vi anbefaler altid, at du køber billetterne til Empire State Building online og hjemmefra. Har du ikke fået købt dem online, kan du altid købe dem i billetdiskene inde i Empire State Building. Dog kan der forekomme ventetider på 30 min. til 60 min.

Billetterne du køber online er fleksible, så du kan derefter bruge billetterne når som helst. Du behøver ikke at angive en bestemt dato eller tidspunkt for dit besøg på forhånd.

OBS! Undgå at købe billetterne på gaden hos opsøgende sælgere, da disse ofte vil opkræve en overpris, eller en fordyrende pakkepris.

Du finder det officelle billetsalg her.

Lys på Empire State Building

Empire State Building er majestætisk smuk, men ved mørkets frembrud tændes et lysshow i toppen af bygningen. Lysene er opdelt i tre niveauer - den nederste sektion, midterste sektion og antennen - og kan oplyses separat i alverdens forskellige farver.

Til hverdag finder du bygningens top indhyllet i den klassiske hvide belysning. Men ved højtider og begivenheder, ændres farverne herefter. Vi har her samlet nogle af de mest ikoniske farvesammensætninger:

Rød & grøn - Jul
Pink (Pulserende) - Valentines Day
Rød - Kinesisk Nytår
Grøn - Jordens Dag
Grøn, hvid & Orange - St. Patricks Day
Rød, hvid & blå - 4th of July.
Pink - Christopher Street Day og World Cancer Day
Blå & hvid - Hjemmekampe i New York Yankees (Baseball)

Du finder aftenens aktuelle lys-sammensætning her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here