Home Praktisk Esta – Visum til USA

Esta – Visum til USA

0
Esta – Visum til USA
Vistum Esta New York Manhattan USA

Du skal som udgangspunkt altid ansøge om Esta-visum når du skal besøge USA. Ansøgningen skal allerede ske hjemmefra og er påkrævet for, at du kan komme ind i USA, når du ankommer.

Esta visa kaldes også “Visa Waiver Program” og er gyldigt for indrejse til USA i en periode på op til 90 dage. Det er vigtigt, at alle personer du rejser med, har udfyldt og fået godkendt deres Esta-ansøgning.

Esta – Ansøgning

Du kan kun ansøge om visum fra den officielle hjemmeside. Du finder den officielle danske Esta ansøgningsskema her. Prisen for et visum er pr. 1.1.2017: 14 $ pr. person.

Vigtigt! Den amerikanske ambassade anbefaler, at man tager sig i agt for private firmaer, som hævder at kunne bistå med ansøgning om ESTA til USA. Ansøg derfor kun fra den officielle hjemmeside her.

Flere falske hjemmesider ligger højt på google når du søger efter visum. Disse tager ekstra penge for at indsende din Esta-ansøgning. Servicen er unødvendig og du er ikke garanteret, at de rent faktisk indsender din ansøgning.

Får du afvist dit visum skal du kontakte den amerikanske ambassade direkte.
Bemærk at du ikke kan søge om visum til USA, hvis du har rejst til, eller har været i: Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og Yemen efter 1. marts 2011 (undtagelser gælder). Det samme gælder, hvis du har dobbelt statsborgerskab fra Iran, Irak, Sudan og Syrien.

Læs også: Tjekliste til Esta-visum

Esta visum som gruppe

Er i flere der rejser sammen, kan du med fordel ansøge som en gruppe. Bemærk at der stadig skal ansøges individuelt for hver person, men alle ansøgningerne samles under en gruppe og samles på et login. På den måde har i oversigt over alle jeres visum og status på godkendelsen.

Genbrug og opdatering af Esta visa

Bemærk at du ikke behøver at genansøge om visa hvis du besøger USA inden for gyldighedsperioden for dit visum. Ofte er perioden på 2 år fra den dato du oprindeligt søgte om visa til USA. Tjek altid, at gyldigheden på dit visa gælder for hele perioden, du skal opholde dig i USA.

Husk at det er nødvendigt, at opdatere dit Esta visum hvis du vil genbruge det inden for gyldighedsperioden. Det er nødvendigt, at opdatere adressen for din første overnatning. Adressen er på det opholdssted du benytter første nat (f.eks. adressen på jeres hotel). Du skal derfor altid have booket eller planlagt den første overnatning når du besøger USA.

Print af visum

Vi anbefaler altid, at du medbringer dit Esta-visum i papirsform eller som minimum har det digitalt lagret på din smartphone, så det kan fremfindes offline. Skulle der ske komplikationer i toldområdet i lufthavnen, kan det være en fordel, at have medbragt visummet.

Indrejsen til USA

Når du ankommer til din destination i USA og stiger ud af flyveren, skal du gå mod indrejseområdet. Her skal du medbringe den formular du får udleveret på flyveturen til USA. Det er den såkaldte “Customs Declaration Form”. Der skal udfyldes én per person eller én per samlevende familie. Medbring gerne en kuglepind i din håndbagage til formålet, da det kan være besværligt at låne én fra flypersonalet.

Hav dit pas klar når du kommer frem til en US Boarder-official ved skranken og det er her du afleverer din “Customs Declaration Form” (tolddeklaration).

Du vil blive bedt om at placerer dine fingre på en håndskanner og få foretage et digitalt scan af dine fingeraftryk. Ligeledes vil der blive taget et billede af dig.

Bemærk du maksimalt må opholde dig i 90 dage med et Esta-visum. Ønsker du længere tids ophold, skal du ansøge særskilt om et visum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here