Home Praktisk Lufthavnstransfer Transfer: Newark (EWR) til Manhattan.

Transfer: Newark (EWR) til Manhattan.

0
Transfer: Newark (EWR) til Manhattan.
Billige Rejser til New York

Newark Liberty International Airport (EWR), ligger i New Jersey og er en af de tre lufthavne, som dækker hele New York City-området. Du kommer måske med SAS direkte fra København, så vil det være her du lander. Lufthavnen befinder sig kun 27 km fra Manhattan, men du vil opleve at trafikken er tæt ind til downtown.

Heldigvis er det let at planlægge din lufthavnstransfer fra Newark til Manhattan. Faktisk har du mange muligheder:

  • Taxa
  • Privat taxa med Uber/Lyft
  • Chauffør (Blacklane)
  • Shuttle bus
  • Tog/Subway
  • Rutebus

Taxa fra Newark til Manhattan

Pris: $80-90 (alt inkl.)
Tid: 40-60 min. (Varierende efter ventetid og trafik)
Fordele: Holder ude foran ankomstterminal. Nemt. Direkte til hotellet.
Ulemper: Ventetid i køen.

De klassiske og ikoniske gule taxaer, er bestemt værd at benytte til transfer. De møder dig allerede ude foran lufthavnen, så det er nemt at finde. Du følger blot skiltningen i ankomsthallen til du kommer ud, hvorefter du vil blive anvist en plads i køen.

Newark ligger ganske langt fra Manhattan, sammenlignet med de andre lufthavne i New York. Derfor må du forvente, at turen i taxa vil løbe op i cirka $75-85, alt efter trafik og hvor du skal hen på Manhattan.

Dertil må du forvente kø på 15-45 minutter ved ankomst. Det er ikke til at forudse ventetiden, så du må væbne dig med tålmodighed selvom din ferie endelig er startet og Manhattan venter forude.

Du kan betale med kreditkort i taxaerne. Husk at man betaler drikkepenge i New York.

⚠ Advarsel mod pirattaxa. Benyt kun de gule autoriserede taxaer i New York, ved at vente i køen. Måske vil du i terminalen blive tilbudt, et på papiret billig tur, men det må på det kraftigste anbefales ikke at benytte det.

Uber/Lyft fra Newark til Manhattan

Pris: $45-100 (Priserne svinger efter udbud/efterspørgsel, biltype mv.)
Tid: 35 – 45 min.
Fordele: Ingen kø. Nem bestilling. Direkte til hotel. Ofte lav pris.
Ulempe: Bestilling ved ankomst. Afhentningssted kan være problematisk.

Selvom Uber ikke er lovligt i Danmark, er det en ganske normal del af hverdagen i USA. Forskellen er, at du her booker turen direkte fra din telefon og en app, hvorefter chaufføren afhenter dig i lufthavnen. Du slipper altså for køen med de klassiske gule taxaer, ligesom du kan vælge biltype m.m.

Ofte vil du kunne nå at booke Uber/Lyft til afhentning, hvis du booker straks efter landing, men du er ikke garanteret, at det muligt. Hav din adresse klar til hotellet, da du indtaster den allerede ved bestilling.

Husk det er nødvendigt at have internetadgang i USA, for at kunne booke straks efter landing. Sørg for du har roaming inkluderet i dit mobilabonnement, da prisen er ekstremt høj i USA (100kr./MB). Kontakt dit teleselskab hvis du er i tvivl.

Når du skal afhentes, vil chaufføren ofte kontakte dig telefonisk for at aftale afhentningssted, da de ikke har tilladelse til at stoppe samme sted som de gule taxaer. Sørg for at have flight-mode deaktiveret, så din telefon er aktiv og med lyd.

Blacklane fra Newark til Manhattan

Pris: $110-$120 (op til 3 pers. Pris er alt inkl.)
Tid: 30 – 40 min.
Fordele: Direkte, afhentning helt inde i ankomstterminal med skilt. Komfort.
Ulemper: Højeste pris, men kun lidt over taxa.

Et alternativ vi ofte benytter, er Blacklane. Hvis du ikke kender servicen, kan den bedst betegnes som en blanding mellem Uber/Lyft og en privatchauffør. Du bliver altid afhentet i en sort bil med chauffør i jakkesæt, og klassisk Blacklane, så venter chaufføren på dig allerede i ankomstterminalen med skilt.

Her vil chaufføren ofte hjælpe dig med baggagen (maks 1 genstand), og sammen vil i gå til chaufførens p-plads. Du booker turen hjemmefra på Blacklane.com, hvor du allerede kan se pris, vælge bil og indtaste hotelles adresse.

Prisen er en smule højere end de gule taxaer, Uber og Lyft, men forvent 110-120$ for op til tre personer. $160-170 for en stor bil op til 5 personer. Men det kan varmt anbefales!

Shuttlebus fra Newark til Manhattan

Pris: $20-30 (130-200 kr.)
Tid: 35-75 min. (Varierende)
Fordele: Pris. Direkte til dit hotel. Nemt med tung bagage.
Ulemper: Ekstra transfertid pga. andre passagerer.

Shuttlebus er en af de billigste transfer-muligheder, og kan vel best sammenlignes med en stor taxa, som kan have op til 9 passagerer med ad gangen. Du kan komme fra lufthavnen til Manhattan for omkring $ 25 pr. person.

Hvis du bare gerne vil billigt og bekvemt direkte fra Newark Lufthavn til Manhattan og hellere vil bruge pengene på oplevelser, så kan vi klart anbefale shuttlebus. Du vil blive kørt direkte til dit hotel eller adresse på din lejlighed.

Da shuttlebussen også har andre passagerer med, er turen naturligvis længere end en direkte transportmulig som taxa. Derfor kan turen tager op til dobbelt så lang tid, som med en direkte chauffør.

Tog & Subway fra Newark til Manhattan

Pris: $16 (100-110 kr.)
Tid: Ca. 40-60 min.
Fordele: Pris. Hyppige afgange. Ingen kø.
Ulemper: Svært med tung bagage. Kan virke uoverskueligt for 1. gangsbesøgende.

Den absolut billigste måde fra Newark Lufthavn til Manhattan er med tog og subway. Og det er faktisk nemmere end du tror!

Når du ankommer til Newark følger du skiltene i ankomsthallen og går mod “AirTrain”. Toget kører dig direkte til “Newark Liberty International Airport Station” hvor du kan komme med linjen “NJ Transit North Jersey Coast Line” som tager dig hele vejen til New York Penn Station, som ligger i midten af Manhattan. Herfra kan du enten gå, tage en subway videre (som de lokale), eller snuppe en taxa det sidste stykke af vejen til dit hotel.